måndag 26 december 2011

Rådjursjakt idag!

Inget skjutet so far.

lördag 24 december 2011

God Jul

Önskas alla landkrabbor, sneseglare och sötvattenspirater!
Skickat från min iPhone

måndag 19 december 2011

Intressant läsning

Om Vänerlaxen, finns länkat på Vargens blogg.
http://teamwiggler.blogspot.com/

lördag 17 december 2011

Jullaxen och KM Seger

Jullaxen visade sig bli en trög tillställning i år, meningen var att vi skulle delta men miss med anmälan spolierade start. Lika så bra med facit i hand.

Vi får glädjas åt seger i KM-serien istället, det blev bara två tävlingar genomförda i år men jag tycker inte det tar udden av segern för det. Att prestera i två av två istället för att kunna räkna bort flera sämre pass är en minst lika bra prestation.
Vätterns trollingklubb kör som ex. bara två tävlingar på sitt KM.

Det var ingalunda säkert att Km-serien skulle räknas eller slutföras pga av alla inställda tävlingar men efter en del konstiga förslag på medlemsmötet så blev det i mina ögon självklara beslutat. Fasta datum som vi haft i år är givet. Samt att när seriens deltävlingar är slut så är serien slut. Det kom förslag på ytterligare en reservhelg för vårtävlingarna och det är ett bra förslag.

Det diskuterades en del om hur vi i framtiden ska få in pengar till fortsatta smoltisättningar och en del bra och konkreta förslag dryftades.
Jag tycker även att vi som fiskar mycket ska bidra mycket, förra året betalade jag 50kr per gk jag tog upp, samt att vi tog 10% av vinstsumman på Vinterträffen och gav till fonden, något jag vill utmana/uppmana framtida segrare på Grums Trollingklubbs tävlingar att göra. I år har jag köpt klubbens klistermärken som stöd till lax/öring fonden.

Hoppas komma ut i veckan för att göra ett försök att få en jullax, Har det inte blåst så är det andra åtaganden som kommit ivägen.

Fick precis fiskerapport från Daniel som varit ute i Härö området, en gk lax på 82cm samt en tappad.

Skitfiske

fredag 9 december 2011

Fiske till Helgen?

Ser ut att bli bra vindar under helgen, lite väl lugnt nästan.
Får se om man kan komma loss på Sön. I morgon är det Sista svepet i älgskogen som gäller. Lax är ok som föda, älgkött är lika med fem stjärnor!