söndag 24 november 2013

Vinterträffen

Dag 1, dimma så man knappt såg pulkorna, som tur var så var det inte så många nät i området och det släppte fram på dagen. Fisket var ok, 11 kontakter, 1gk lax, 6 öringar där flertalet var strax under 60 cm samt 4 tappade. Alla utom 1 på löja. Undertecknad bytte till plast mitt på dagen då förkylning och lite feber hade satt ner stridsvärdet såpass att ständigt kontrollerande av löjor i blåsten snabbt tog musten ur kroppen. Skapligt med betesfisk i området.
Dag 2, blåsigt så att starten hölls en halvtimme sen iväg till gårdagens område. 2 kontakter varav 1 på utlägg samt en lekfärgad öring på ca 56-58 cm. Tävlingen bröts efter ca 3,5 timme då medel låg uppåt 12m/sek och topparna upp mot 15, och att fiska effektivt då funkar inget vidare. Upp till 10 funkar bra men över 10 blir för ryckigt och besvärligt för att det ska vara meningsfullt.
Stort grattis till topp 3 och roligt att de gamla revirrävarna(varg), och tillika öringskavarna, Söderlund och Särimner var etta och tvåa.
Lördagen var även deltävlingen i Km-serien som vi kom 3:a på och vi leder fortsatt i sammandraget men inget är klart och upplösningen går av stapeln 7/12!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar